Theys & Miseur

Daniël Theys stichtte zijn glasatelier in 1987.Na een korte opleiding aan de Hasseltse academie begon Theys met zelfstudie. In die tijd werkte hij samen met enkele belangrijke handelaren in bouwantiek die regelmatig kunstwerken aanreikten om geretailleerd of gerestaureerd te worden. Vanuit deze probleemstellingen begon de zoektocht naar aloude glasschilders- en decoratietechnieken. Het zich telkens weer inleven in de "hand" van de diverse vroegere kunstenaars maakte dat Theys een bekwaam glasschilder werd.

De technologie van het schilderen met grisaille, het opzetten van een echte met zuur geëtste decoratieve tekening, tot het maken van "glas- in- beton"- panelen behoorden tot de dagdagelijkse bezigheden in het atelier op de Rodeberg.

Chris Miseur specialiseerde zich in de glassfusing- techniek. Door het samensmelten, beschilderen, verbuigen en vormen van glas maakte zij aanvankelijk juwelen en kunstobjecten. Intussen is zij een echte autoriteit geworden binnen haar vakgebied en haar werken worden wereldwijd zeer gewaardeerd.

Zoon Daan werd als kind mee in het gebeuren betrokken en experimenteerde op zijn achtste levensjaar al met de blaaspijp en het gloeiend hete glas. Al snel heeft ook hij zijn eigen weg gevonden binnen de glaswereld.

 

Terug naar de vorige pagina